NORMATIVA ESO


NORMATIVA d’ESO 

Les normes recollides aquí asseguren un bon desenvolupament dels aprenentatges i la capacitat humana de cadascuna de les persones que formem l’escola.

ASSISTÈNCIA I PUNTUALITAT

És obligatòria l’assistència a totes les classes. 
Els professors passaran llista d’assistència a cada hora des de la plataforma clickedu. 
Aquest control d’assistència té un caràcter informatiu ja que les manques d’assistència sovint es justifiquen posteriorment.

Sempre que un alumne falti a l’escola, cal comunicar-ho. Les famílies han de trucar a recepció el mateix dia. Les faltes previsibles es poden justificar per endavant amb un mail o nota al tutor/a.

La falta de puntualitat es considera una falta lleu. En acumular 3 retards dins un mateix trimestre, l’alumne serà sancionat.
El retard pot ser en hores d’entrada a l’escola, o quan han de canviar de classe dins el propi horari escolar. A efectes de comptabilitzar-los, es consideren retards els dos casos.
En cas d’arribar tard, cal esperar que el professor permeti entrar a l’aula.

TABAC I LLAMINADURES

No es pot fumar en tot el recinte escolar. 
D’igual manera no està permès menjar llaminadures ni xiclets a l’escola. 

MATERIAL

Cada alumne ha de portar el seu material i fer-se’n responsable. 
És molt recomanable en cas de pèrdues, oblits en una altra classe, etc, que llibres, llibretes, i altres materials portin el nom de l’alumne.

Els aparells electrònics, mòbils i similars no són necessaris a l’escola. Per tant, en cas de pèrdua, l’escola no se’n pot fer responsable. Si els porten, els mòbils han d’estar ben guardats. Els alumnes de 1r i 2n d'ESO disposen de taquilles on hauran de guardar aquests aparells. En qualsevol cas, només es podran fer servir sota demanda específica del professorat.

En cas que un professor o monitor de menjador vegi que un alumne està fent servir el  mòbil sense permís i/o inadequadament, el mòbil se li retirarà i no se li tornarà fins que acabi la jornada escolar d’aquell dia (normalment a les 17h). 
La cinquena vegada que se li retiri el mòbil a un alumne, serà la família qui haurà de recollir el mòbil a partir de les 17h.

Respecte la matèria d’educació física, recordar que si no porten l’equipació no podran fer-ne. A més, cal que portin els estris necessaris per dutxar-se i canviar-se al final.

ENTREGA DE TREBALLS

La realització dels treballs suposa una part important de la nota de cada matèria. Dins aquesta nota s’inclou la feina diària, l’evolució del propi treball. No es tracta només de recollir un dossier el darrer dia. 

Els treballs s’han d’entregar la data prevista. 
Si l’entreguen més tard: 
  • en un termini de 3 dies naturals, la nota màxima és un assoliment satisfactori. 
  • més enllà d’aquests 3 dies la nota és no assoliment.

La metodologia i la presentació dels treballs haurà de respectar les pautes marcades pels professors. De forma general: 
  • Fulls DINA-4, numerats
  • Respectar els 4 marges
  • Portada, índex, treball, bibliografia o webgrafia, full blanc al final i enquadernats (portafolis).
  • Ortografia acurada

CÀRRECS

Els alumnes de cada classe tenen una sèrie de responsabilitats, que en alguns casos són rotatives. Destaquem només els càrrecs que impliquen una participació activa en les decisions d'escola: 
  • Delegats de classe,
  • Escola Sostenible (POTS i Skamots)
  • La veu dels alumnes.

SORTIDES
Les sortides de tot el curs es programen al setembre i són aprovades al primer consell escolar. Amb l’autorització de sortides que les famílies signeu a principi de curs, queden englobades totes. 
Si hi hagués una sortida que no hi fos, se us comunicaria puntualment.



NORMATIVA DE SOSTENIBILITAT 
La nostra escola pertany al grup d’Escoles sostenibles de la ciutat de Barcelona. Per tant, la nostra voluntat és estar compromesos amb el respecte pel medi ambient i promoure una escola més verda i sostenible en la mida que ens sigui possible.

A cada classe hi ha papereres de paper i de rebuig.  També hi ha unes safates per fulls que es poden reutilitzar.

A les classes de 1r i 2n d’ESO hi ha els responsables d’escola sostenible, els POTS.  A 3r i 4t d’ESO els Skamots dinamitzen  aquest tema a tota l’escola.

Demanem que els esmorzars no es portin amb paper d’alumini. Evitem també les ampolles de plàstic.

Som responsables amb l’ús de l’aigua i l’electricitat.

Molt important també mantenir els espais de treball de classe o comuns nets. 

Es continua treballant el projecte “Sssplau”, que ens ajudarà a mantenir els espais lliures de soroll. Parlem però no cridem per poder treballar millor.


NORMES D'ÚS EDUCATIU, CUSTÒDIA I MANTENIMENT DE L'ORDINADOR. (3r i 4t d'ESO). 
Tenint en compte que els alumnes de 1r i 2n fan servir ChromeBooks i aquests ordinadors no surten de l'escola s'han d'aplicar les normes d'ús i manteniment corresponents.

1. L'equipament està destinat a l'ús educatiu personal dels alumnes a l'aula, per a la realització de les tasques escolars programades per el professorat orresponent, preferentment en el propi centre docent, sense prejudii del seu trasllat degudament autoritzat al domicili particular.

2. L'alumne/a i la seva família es comprometen a mantenir en perfecte estat l'equipament sense alterar el seu aspecte extern, ni variar la configuració del sistema i programes intal·lats.
Això implica respectar les següents normes d'ús de l'equipament:

a. Transportar el portàtil adequadament guardat dintre de la motxilla, entre els llibres.

b. Preservar l'equipament de fons d'humitat, calor, fred, exposició directa al sol, pols i especialment, de l'abocament de líquids, així com preservar-lo de qualsevol altre efecte ambiental o de qualsevol altre producte o substància que pugui alterar el su adequat funcionament.

c. No exposar l'equipament a cap tipus de cops ni caigudes, ni posar objectes pesats sobre ell.

d. No sostenir l'equipament per la zona de la pantalla, ni colpejar-lo o ratllar-la amb algun objecte. No enganxar ni col·locar cap element sobre el teclat o la pantalla de l'equipament.

e. No manipular ni intentar reparar cap element de l'equip, incloent el carregador i la bateria. Utilitzar únicament el carregador original.

f. No instal·lar jocs, ni programes, ni cap contingut no autoritzat pel centre educatiu.
g. Dins el recinte educatiu no és permès l'accés a cap contingut no autoritzat expressament pel professor (aplicacions, webs, etc...).

h. No emmagatzemar en l'equip informació rellevant i/o relacionada amb els treballs escolars encomanats. Cal fer-ho en una unitat de memòria externa.

i. L'alumne ha de mantenir l'antivirus i sistema operatiu actualitzats, arribar a l'escola amb la bateria carregada i fer còpies de seguretat de la informació necessària.

j. Tot i que l'alumne tindrà informació de com actuar de forma autònoma davant diferents tipus de problemàtiques, en el cas que no pugui resoldre-les per si mateix es posarà en contacte amb l'equip tècnic de suport del centre a través del sistema de comunicació que prèviament s'informarà. Serà aquest equip tècnic de suport qui s'encarregui de la gestió de l'avaria i informi a l'alumne de la reparació.

k. Cal tenir especial cura de l'ordinador propi i aliè (altres companys), així com evitar utilitzar-lo en llocs inestables que presentin un perill pel portàtil o per les persones.

3. Així mateix la família haurà de:

a- Retornar l'equip, quan s'escaigui, en el mateix estat en què es rep, excepte el deteriorament normal derivat del seu ús adequat.


b. Avisar a l'escola, a la major brevetat possible, de qualsevol incidència relativa a l'equipament i especialment en cas de pèrdua, furt o robatori amb força de l'equipament.