MATERIAL ESCOLAR I PROJECTE TÀCTIL


MATERIAL ESCOLAR

MATERIAL D’AULA 

Al web de l’escola es pot consultar el llistat de materials per a cada curs,

S’ofereix la possibilitat de fer la comanda a través de l’escola a l’enllaç https://www.llibrestext.com/botiga/alu_login introduïnt el codi 181204. El període per realitzar la comanda és  fins el 9 de juliol. 

Les Etapes de Primària i ESO participen del Projecte de Socialització de llibres “No em Ratllis”. Això vol dir que tots aquells llibres que són reutilitzables estan socialitzats i són propietat de l’AFA i l’Escola. Aquest fet representa un benefici econòmic per les famílies, una oportunitat educativa per a tots els nois i noies  i el compliment de la normativa per fer-ne bon ús. Per participar del projecte cal estar a corrent de pagament de la quota de l’AFA. 


EQUIP D’EDUCACIÓ FÍSICA DE  L’ESCOLA

És necessari portar l’equipació per realitzar educació física. Aquest material el podreu adquirir a través de venda online. http://accesbotiga.rompoda.com/?centre=080301


PROJECTE TÀCTIL


A ESO pràcticament ja no treballem amb llibres. El material d’estudi està sempre disponible online a: 
·         Clickedu: assignatures amb llibres digitals
·         Google Classroom: Hi accedeixen amb el seu mail FEDAC

Des de l’escola hem apostat clarament per desenvolupar els processos d’ensenyament aprenentatge en contextos digitals. Per tal de facilitar el millor desplegament del projecte,  l’alumnat de 1r  i 2n d’ESO continuarà amb el Projecte ChromeBook iniciat a primària. 

Cada alumne disposarà d’un ordinador durant la jornada escolar. Aquest romandrà a l’escola, on serà guardat en taquilles individuals i es carregarà. El dispositiu no podrà sortir del centre.
L’alumnat de 3r i 4t d'ESO haurà de portar els dispositius homologats per l’escola.

L’escola disposa d’un tècnic a temps parcial per atendre les possibles avaries. En alguns casos, és necessari enviar l’ordinador al servei tècnic oficial. Tota aquesta gestió es porta a terme per part de l’escola i es fa el seguiment des de la porteria i l'administració.

Durant el període que el dispositiu estigui en reparació, l’escola posarà a disposició de l’alumne un ordinador de substitució durant les hores de classe.

Normes d'ús educatiu, custòdia i manteniment de l'equipament. (3r i 4t d'ESO). Algunes d'aquestes normes aplicables als ChromeBooks (1r i 2n ESO)

1. L'equipament està destinat a l'ús educatiu personal dels alumnes a l'aula, per a la realització de les tasques escolars programades per el professorat orresponent, preferentment en el propi centre docent, sense prejudii del seu trasllat degudament autoritzat al domicili particular.

2. L'alumne/a i la seva família es comprometen a mantenir en perfecte estat l'equipament sense alterar el seu aspecte extern, ni variar la configuració del sistema i programes intal·lats.
Això implica respectar les següents normes d'ús de l'equipament:

a. Transportar el portàtil adequadament guardat dintre de la motxilla, entre els llibres.

b. Preservar l'equipament de fons d'humitat, calor, fred, exposició directa al sol, pols i especialment, de l'abocament de líquids, així com preservar-lo de qualsevol altre efecte ambiental o de qualsevol altre producte o substància que pugui alterar el su adequat funcionament.

c. No exposar l'equipament a cap tipus de cops ni caigudes, ni posar objectes pesats sobre ell.

d. No sostenir l'equipament per la zona de la pantalla, ni colpejar-lo o ratllar-la amb algun objecte. No enganxar ni col·locar cap element sobre el teclat o la pantalla de l'equipament.

e. No manipular ni intentar reparar cap element de l'equip, incloent el carregador i la bateria. Utilitzar únicament el carregador original.

f. No instal·lar jocs, ni programes, ni cap contingut no autoritzat pel centre educatiu.
g. Dins el recinte educatiu no és permès l'accés a cap contingut no autoritzat expressament pel professor (aplicacions, webs, etc...).

h. No emmagatzemar en l'equip informació rellevant i/o relacionada amb els treballs escolars encomanats. Cal fer-ho en una unitat de memòria externa.

i. L'alumne ha de mantenir l'antivirus i sistema operatiu actualitzats, arribar a l'escola amb la bateria carregada i fer còpies de seguretat de la informació necessària.

j. Tot i que l'alumne tindrà informació de com actuar de forma autònoma davant diferents tipus de problemàtiques, en el cas que no pugui resoldre-les per si mateix es posarà en contacte amb l'equip tècnic de suport del centre a través del sistema de comunicació que prèviament s'informarà. Serà aquest equip tècnic de suport qui s'encarregui de la gestió de l'avaria i informi a l'alumne de la reparació.

k. Cal tenir especial cura de l'ordinador propi i aliè (altres companys), així com evitar utilitzar-lo en llocs inestables que presentin un perill pel portàtil o per les persones.

3. Així mateix la família haurà de:

a- Retornar l'equip, quan s'escaigui, en el mateix estat en què es rep, excepte el deteriorament normal derivat del seu ús adequat.

b. Avisar a l'escola, a la major brevetat possible, de qualsevol incidència relativa a l'equipament i especialment en cas de pèrdua, furt o robatori amb força de l'equipament.